Skip to content
zwm

Trening program: Provedba inicijativa za uvođenje koncepta nula otpada u lokalnim zajednicama

Pozivamo vas da nam se pridružite na online trening programu PROVEDBA INICIJATIVA ZA UVOĐENJE KONCEPTA NULA OTPADA U LOKALNIM ZAJEDNICAMA koji će se održati 24. i 25. februara 2022. godine sa početkom u 9.00 sati.

Trening program Provedba inicijativa za uvođenje koncepta nula otpada u lokalnim zajednicama za cilj ima pomoći svim akterima u oblasti upravljanja otpadom i zaštite okoliša u njihovim kontinuiranim naporima da unaprijede sistem upravljanja otpadom primjenom strategija i praksi za postizanje nula otpada te adekvatnim praćenjem i izvještavanjem o uspješnosti njihove implementacije.

Prvi dan treninga je predviđen za upoznavanje učesnika sa strategijama za postizanje nula otpada na lokalnom nivou kroz primjere najboljih dostupnih praksi i dokazanih tehnologija iz oblasti.

Drugi dan će biti fokusiran na predstavljanje smjernica za podršku poslovnim modelima za postizanje nula otpada, primjeni ekonomskih poticaja, uključivanje zajednice te smjernica za praćenje i izvještavanje o uspješnosti implementacije praksi nula praksi na lokalnom nivou.

Svaki učesnik koji uspješno prođe obuku dobija i certifikat o učešću.

Za učešće na treningu potrebno je izvršiti registraciju prijavom na link: https://bit.ly/3HwkQjW, najkasnije do 23. februara 2022. godine.

Agendu treninga možete preuzeti na klikom na ovaj link.

Share this post